Test hastigheden på mobildata

Her kan du teste hvor hurtigt mobilt internet din udbyder kan leverer på den brugte mobilmodel, der hvor du netop er nu.

Før du går i gang med at teste hastigheden på dit bredbånd, er der lidt småting du skal huske for at opnå et korrekt resultat.

Først skal du sørge for at din PC er direkte tilsluttet dit modem – der må ikke være en trådløs router efter modemet, som sender trådløst til din pc. En router nedsætter hastigheden, ofte op til 10-15 %.

Herefter skal du sørge for at lukke alle programmer og services på din PC, som bruger internettet f.eks antivirus, firewall og facebook m.m.

Du er nu klar til at lave første måling. Vælg gerne først at måle hos den udbyder du har abonnement hos.
Bagefter kan du prøve, at lave en måling på IT-borger.dk – begge dele er altid helt gratis.

Husk at resultatet normalt er godt 10% lavere end den hastighed du betaler for – det er normalt og kaldes “overhead”. De 10% bruger din udbyder til, at behandle de data du sender og modtager.

Find billigste internet her

Internet gennem telefonstikket (adsl) er danskernes mest fortrukne løsning til, at tilgå internettet. Mobilt bredbånd er tæt på at overhale,
men det er endnu ikke sket -og da slet ikke mht datatrafikken, her er det stadigvæk almindeligt bredbånd der er dominerende.

Den primære årsag, er den stabilitet du får med almindeligt internet, både mht hastigheden, hvor der ikke skal tages hensyn til dækning, men
også meget pga den fri data, som et billigt adsl internet abonnement inkluderer.

Dertil kommer vores købekultur på området. Vi er ganske enkelt vant til almindeligt bredbånd og først så småt ved at vende os til, at mobilt bredbånd er blevet modnet teknologisk og dermed er ved at blive et reelt alternativ.

Bruger du næsten aldrig dig bredbånd, er mobilt bredbånd nu så billigt, at vi kun kan anbefale dig, at overveje det – du kan spare over 1.000 om året ved at skifte.

Mobilt bredbånd Priser – uden binding

De fleste der leder efter et mobilt bredbånd uden abonnement, vil gerne have en løsning, hvor de kan betale for et mobilt bredbånd i en meget begrænset periode, måske flere perioder hen over et år.

Det kan være i forbindelse med afholdelse af ferie, flytning til ny bolig, hvor fastnet ikke er installeret endnu eller måske i forbindelse med arbejdet.

De fleste mobile bredbånd, der sælges uden 6 måneder bindingsperiode, sælges også UDEN et usb modem inkluderet i prisen.
Skal du kun bruge det i korte perioder, kan du ofte låne et usb modem af et familiemedlem eller en ven, der er over 800.000 mobilt bredbånd abonnementer ude i DK så mon ikke du kender en, der har et modem til at ligge ?

Hvis det ikke er tilfældet, så kan du sagtens købe et brugt, ja eller naturligvis et nyt på nettet.
(En mobiltelefon med datakabel / Hotspot kan også bruges)

Alternativt kan du købe USB modemet på samme tid som abonnementet og her er f.eks Temore en mulighed, hvor du kan købe modemet uden binding for under 500. Se priser og muligheder hos Telmore her

Billigt mobil bredbånd – Det skal du være opmærksom på

Begynd gerne med at vurdere hvor meget, du vil komme til at bruge det mobile bredbånd

Mobilt bredbånd sælges altid med en forud defineret forbrugsgrænse. Der er altså begrænsning på hvor meget du må bruge det, alt efter hvor meget du betaler pr. måned.
Hvor meget data forbrug, der er inkluderet, ja det svinger utroligt meget alt efter hvilken udbyder du vælger.
1 GB rækker ikke langt, men fint til et par weekender om måneden.
10 GB dækker de flestes forbrug snildt en hel måned.
40 GB er til dig der også vil se video i HD kvalitet og spille, samt hente musik.

Priserne på Mobil bredbånd

Priserne er meget svære at gennemskue på området.
Ikke mindst fordi kvalitet og pris ikke helt hænger samen her. Nogle udbydere giver dig rigtig meget forbrug med i prisen -og en høj hastighed, andre giver dig til samme pris det modsatte.

Her er vi mennesker nogle uhyggelige vanefjolser, der glemmer at afmelde abonnementer.

Skal du kun bruge et mobilt bredbånd ganske få gange om året, så lad dig ikke friste af et “på papiret” meget billigt abonnement, hvor du betaler et fast beløb hver måned. For du glemmer 90% sikkert at afmelde det igen og så er det pludselig blevet meget dyrt.

Abonnement eller uden binding

Skal du ikke bruge det hver måned, så anbefaler vi, at du køber et mobilt bredbånd uden binding, så du i det mindste kan afmelde det, så snart du ikke skal bruge det i en længere periode.

Hastighed

Hastighederne i byzonerne er omkring 30-40 mbit i download og omkring 15 i upload.
Du kan opleve højere hastigheder, men forvent det ikke.

Uden for de større byer, er det meget forskelligt, men typisk omkring 12- 20 mbit.