USB modem til internet

Sim kortet du modtager fra teleudbyderen, monteres i et usb-modem, som sættes i en pc. Modemet har indbygget software og installere sig selv og laver et icon på din pc. Når du vil online via dit mobile bredbånd, klikker du på iconet og usb modemet spørger efter en adgangskode. Koden får du sammen med simkortet fra udbyderen.

Efter indtastning af koden, kan du logge på det mobile bredbånd og surfe på normal vis.
Det lille program der spørger efter din kode, viser også hvor meget data du forbruger, så du hele tiden kan følge med i dit dataforbrug.

Hvad er 3G og 4G?

Hvis du ikke ved hvad 3 G er for noget, bruger du det sikkert næsten hver dag uden at være klar over det.

3 G er den teknologi mobiltelefoner i dag benytter til, at sende samtaler frem og tilbage til teleudbydernes mange master, der står rundt om i landskabet.

Før i tiden brugte teleselskaberne, en teknologi de kaldte EDGE og 3 G er såmænd bare en videreudvikling, såvel som det nye 4G også er (det hedder i virkeligheden 3G LTE)

På et mobilt bredbånd, er det nøjagtigt det samme som med en mobil telefon.

Du sender et radiobølgesignal til en mast og masten laver signalet om til data, der sendes ud på internettet, du modtager data fra internettet på samme måde.

Det er derfor, at der sidder et simkort i et usb modem, et simkort der er næsten magen til dem der sidder i en mobiltelefon.

Derfor kan du også bare tage din mobiltelefon og sætte et stik i den, forbinde den med din Pc og gå online på internettet, det er nøjagtig det samme, et lille usb modem, er bare mere handy og billigere, end en mobil.

I dag får du bedste oplevelser på det mobile bredbånd, hvis du befinder dig i et område med enten 3G turbo (videreudvikling af 3 G) eller 3 G Lte (videreudvikling af 3g turbo også kaldet 4G)

Hvis du tager dit mobile bredbånd med ud på bøh landet, vil du opleve, at der ikke er 3 G dækning og der kan du kun få adgang til internettet igennem det gamle EDGE netværk med gammel teknologi, der giver meget langsomt internet.

Du husker måske hvor lang tid, det i gamle dage tog, at sende en MMS besked på din mobil ? Det var fordi man dengang kun havde EDGE netværk -og det kan ganske enkelt ikke håndtere data med særlig stor hastighed.

Derfor er det vigtigt, at den udbyder du vælger til mobilt bredbånd, har et godt 3 G netværk tæt på, hvor du bor -og hvor du ønsker at gå online. Så sikre du, at du kan få en høj hastighed.

3 og tdc har de bedste 3 G samt 3G turbo netværk i Danmark pt.

HUSK:

Fra kun 2 år siden, var max hastigheden på mobilt bredbånd 7,2 mbit. Derfor er alle de usb modems, der blev solgt dengang kun istand til, at downloade med maksimalt 6-7 mbit hastighed.

Hvis du vælger et mobilt bredbånd abonnement med f.eks. 71 mbit hastighed, så hjælper det altså ikke noget at bruge et af de gamle modems, de kan KUN downloade med 6-7 mbit dvs. du smider penge ud af vinduet. I den situation bliver du nød til at købe et nyt usb modem, der understøtter de høje hastigheder, et gammelt usb modem er ganske enkelt ikke godt nok længere.

Du får altid tilbudt et usb modem med i prisen, når du vælger mobilt bredbånd og de er alle af den nye type.